Online varianten Passion Challenge 2020

Helaas gaat de Passion Challenge 2020 i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus dit jaar NIET door als live event! Maar er zijn alternatieven! We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Online PassionChallengeNightWatch Ermelo
  • Passion Challenge: Lichtjesjacht
  • PaasChallenge Minecraft Edition
  • PaasChallenge voor tieners en jongeren
  • The Passion LIVE

Online PassionChallengeNightWatch Ermelo

Passion Challenge Ermelo organiseert op zaterdag 11 april van 23.45 uur tot 0.15 uur een korte online Paasnachtwake. Dit doen we via Jitsi (een online platform). We komen bij elkaar in een aparte eigen meeting op dit platform. Iedereen is welkom om mee te doen!
# we steken een kaars aan
# we zijn benieuwd naar hoe het met je gaat
# we luisteren naar een song
# we lezen een bijbelgedeelte
# we bidden met elkaar
# we sluiten af met hoop op een nieuw begin

Belangrijk is als je zelf ook zichtbaar wil zijn en mee wilt praten, dat je beschikt over een camera en microfoon. Je kunt ook meedoen via je mobiele telefoon, maar dan zul je eerst een appje moeten downloaden.

Passion Challenge: Lichtjesjacht

In navolging op de succesvolle actie van Berenjacht willen we in de week naar Pasen ’s avonds voor of achter de ramen, aan de weg, bij de deur van zoveel mogelijk huizen kaarsjes, windlichten en lampjes met een A4-tje met een korte hoopvolle tekst.

Een voorbeeld/sjabloon voor de A4-tjes vind je hier. Op die manier kunnen we als we ’s avond nog even een avondwandeling maken op jacht naar lichtjes, op jacht naar Hoop!

PaasChallenge Minecraft Edition

De PaasChallenge Minecraft Edition is een spel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van het paasverhaal. Je loopt rond in het Jeruzalem uit de tijd van Jezus. Daar los je 10 puzzels op die allemaal te maken hebben met een bijbelverhaal uit de laatste dagen van Jezus in Jeruzalem. Er zitten nog extra opdrachten in het spel zelf. Aan het einde moet een belangrijke keuze gemaakt worden!!

Meer info op de website van JOP.

PaasChallenge voor tieners en jongeren

Er is een online spel voor groepen dat je individueel vanuit huis speelt. Het duurt 1 à 1,5 uur. Je speelt het spel dus als groep, de jeugdleider coördineert het spel en iedere deelnemer speelt vanuit zijn/haar eigen huis via WhatsApp.

Het spel is voor jeugdleiders GRATIS te bestellen via de website van JOP. Je neemt dus zelf initiatief om dit met je eigen groep te spelen.

The Passion LIVE

The Passion komt met een actuele, alternatieve LIVE Passion-vertelling! Op NPO1, 9 april rond de beste, mooiste en meest troostrijke scenes en liedjes van de afgelopen 9 jaar. Het thema is ‘Geef mij nu je angst!’. Meer info vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *