Passion Challenge dit jaar

Bekijk hier de foto’s van dit jaar!

Meer dan geslaagde Passion Challenge 2021

Drie, twee, één…. en de Passion Challenge 2021 gaat online. De drie uur lange online en interactieve uitzending is begonnen. De Maranathakerk is in de middag van Stille Zaterdag omgebouwd tot een grote tv-studio.

Standby

Rond 21 uur zijn zo’n 40 huishoudens en groepen, en daarmee meer dan 130 deelnemers standby om mee te doen. Zo’n 400 mensen kijken live of later mee. Deelnemers hebben thuis tasjes ontvangen met diverse muzikale, antwoordbladen, een rebus, en eetbare onderdelen van een thuis te gebruiken ‘Seider Maaltijd’ die via Jezus’ laatste Avondmaal herinnert aan de uittocht uit Egypte.

Infotainment

Vanwege de Corona pandemie heeft het kernteam een totaal andere opzet van de Passion Challenge voorbereid dan anders. Dit keer geen fietstocht langs tal van Ermelose locaties, van Stille Zaterdagavond tot Paasmorgen met grote buiten-opdrachten. Dit keer is de Passion Challenge een interactief online info-tainment programma van 21 tot 24 uur. Met telkens ‘Showbusinews’ waar presentatrice Rhodé Schalk, deskundoloog en Bijbellezer ds Wieb Dijksterhuis, roddeljournalist Jander de Blauw en razende reporter Erik Aster (E.Aster – Erik Grootendorst) de actuele ontmoetingen rondom Jezus van Nazareth volgen, duiden en becommentariëren. In een aantal afleveringen maken we mee hoe Jezus bij station Ermelo in het dorp wordt onthaald, met zijn 12 volgers gaat eten bij peacock’s, wordt gearresteerd in het bos, wordt berecht in de Immanuelkerk, op lost van lokale machthebbers om het leven wordt gebracht en wordt begraven; maar – ongelooflijk maar waar – ook weer opstaat uit de dood.

Sidekick, nachtgesprek en muziek

Sarah Vinke verwerkt als sidekick alle binnenkomende foto’s, opdrachten en reacties, en laat die op het scherm zien. Er zijn diverse opdrachten, spelen en quizzen waar punten mee te verdienen vallen. Marc Jousma deelt in het ‘nachtgesprek’ – een vast onderdeel van elke Passion Challenge – zijn indrukwekkende persoonlijke indrukwekkende verhaal over (bijna) dood en leven rond het schietincident wat hem twee jaar terug overkwam. Chris Stellaard bespeelt de toetsen, en Jessy Rawik, Rieke de Vries en Louise ten Wolde zingen in verschillende samenstellingen. Achter de schermen werken nog eens een achttal technici, juryleden en koster mee

Werkgeversverklaring

Even na middernacht zit de uitzending er op. Alle medewerkers applaudisseren. Rond een uur of 1.30 uur is studio Maranathakerk weer omgebouwd tot kerkzaal waar op Paasochtend weer ‘gewoon’ kerkdienst kan worden gehouden. Voorzien van werkgevers- en persoonlijke verklaringen, vanwege de avondklok, gaat iedereen weer naar zijn of haar huis.

Maar blij en voldaan dat we ook dit jaar manieren gevonden hebben om het meest indrukwekkende en betekenisvolle kernverhaal van ons geloof op eigentijdse wijze te communiceren met tieners en jongeren.

Mede namens de andere kernteamleden Joke de Vries-Nap, Marcel Klein Wolterink, Henri Vinke en Robert Huurnink,

Sjaak Teuwissen